FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice traži sastanak IAEA-e o Iranu što je prije moguće

MONROVIA, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice je u ponedjeljak pozvala Međunarodnu agenciju zaatomsku energiju (IAEA) da ubrza pripreme za prijevremeni sastanakvijeća guvernera o iranskom nuklearnom pitanju.
MONROVIA, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice je u ponedjeljak pozvala Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da ubrza pripreme za prijevremeni sastanak vijeća guvernera o iranskom nuklearnom pitanju.

Rice želi da se taj sastanak, koji je bio predviđen za 6. ožujka, održi "što je prije moguće" kako bi se razgovaralo o mogućem sazivanju Vijeća sigurnosti UN-a.

"Problem je, ako budemo čekali sastanak koji je predviđen za ožujak ili ako čekamo jako dugo, smatram, da će Iranci pokušati izvući korist iz toga i zavlačiti sa svojim nuklearnim ambicijama", kazala je Rice koja se nalazi u posjetu Liberiji.

Američka državna tajnica je dodala kako postoji međunarodni konsenzus o mjerama koje treba poduzeti protiv Irana.

Diplomati europske trojke - Njemačke, Francuske i Velike Britanije - te SAD-a, Rusije i Kine u ponedjeljak se sastaju u Londonu kako bi razgovarali o prijevremenom sazivanju Vijeća guvernera IAEA-e.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙