FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krsnik: Tužiteljstvo želi disciplinirati hrvatske novinare

DEN HAAG, 18. siječnja 2006. (Hina) - Krešimir Krsnik, braniteljMarkice Rebića pred Haškim sudom, u srijedu je ocijenio daTužiteljstvo ICTY-a osudom Rebića i Ivice Marijačića želidisciplinirati hrvatske novinare i javnost.
DEN HAAG, 18. siječnja 2006. (Hina) - Krešimir Krsnik, branitelj Markice Rebića pred Haškim sudom, u srijedu je ocijenio da Tužiteljstvo ICTY-a osudom Rebića i Ivice Marijačića želi disciplinirati hrvatske novinare i javnost.

''Iz riječi tužitelja danas je bilo jasno da optužnica protiv Marijačića i Rebića nije podignuta zato što su se ogriješili o pravila, nego zato što se želi disciplinirati hrvatske novinare'', izjavio je Krsnik, komentirajući izraženo protivljenje tužitelja Davida Akersona mogućoj oslobađajućoj presudi.

Bivši glavni urednik Hrvatskog lista Marijačić i bivši obavještajac Rebić optuženi su za nepoštivanje suda zbog objave imena i izjave tada zaštićenog haškog svjedoka u Hrvatskom listu u studenom 2004. godine. Suđenje Marijačiću i Rebiću počelo je u utorak.

Krsnik je ocijenio da razvoj suđenja i dalje ide u prilog obrani. ''Danas mogu reći da je obrana apsolutno zadovoljna razvojem događaja. Mislim da smo polučili sve ono što smo htjeli'', rekao je Krsnik.

Jedan od svjedoka optužbe, po njegovim je riječima, potvrdio ono što je obrana cijelo vrijeme tvrdila. Svjedok optužbe Terence Cameron u današnjem je protuispitivanju rekao da su Marijačić i Rebić 18. studenoga 2004. u Hrvatskom listu objavili izjavu zaštićenog svjedoka istražiteljima ICTY na kojoj nije bilo oznaka tajnosti.

Marijačićev odvjetnik Ivanović izjavio je kako je ''potpuno uvjeren da Tužiteljstvo nije pružilo ni jedan dokaz da je Marijačić prekršio neki nalog suda''.

Sudsko vijeće danas je odbacilo zahtjev obrane da se optužnica odbaci u cijelosti kao neosnovana, ali je izrazilo nezadovoljstvo s uvjerljivošću izvedenih dokaza optužbe.

Suđenje bi trebalo završiti sutra, kada će obrani biti omogućeno da izvede svoje dokaze, nakon čega će uslijediti završne riječi dviju strana. Donošenje presude očekuje se ubrzo nakon dovršetka procesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙