FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Platter: Austrijanci će graditi prostor za vojno-civilne operacije

BEČ , 2. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Austrijanci žele iskoristitišestogodišnji predsjedateljski mandat EU-om za izgradnju prostora zavojno-civilne operacije, izjavio je u ponedjeljak austrijski ministarobrane Guenther Platter, dodavši kako bi se radilo o koordinacijskomcentru EU-a za vojne operacije širih razmjera.
BEČ , 2. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Austrijanci žele iskoristiti šestogodišnji predsjedateljski mandat EU-om za izgradnju prostora za vojno-civilne operacije, izjavio je u ponedjeljak austrijski ministar obrane Guenther Platter, dodavši kako bi se radilo o koordinacijskom centru EU-a za vojne operacije širih razmjera.

EU želi biti što učinkovitiji kada je riječ o pomoći u prirodnim katastrofama i drugim krizama. Koordinacijski centar za vojno-civilne operacije već postoji, a trebao bi postati operativan polovinom ili potkraj 2006. U skorašnjih nekoliko mjeseci, za vrijeme austrijskog predsjedanja obavit će se potrebne pripreme, rekao je Platter.

Austrijsko ministarstvo obrane namjerava se više vojno angažirati na području balkanskih zemalja. Na Kosovu će tijekom austrijskog predsjedanja početi pregovori o budućem statusu te pokrajine. Ondje se trenutačno nalazi 500 austrijskih vojnika i njihov se broj neće smanjivati, za razliku od BiH gdje će se u jesen održati izbori, nakon čega će se broj EU-ovih mirovnih snaga smanjiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙