FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: Redukcija struje zbog velikih hladnoća

ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Redukcija električne energijeuvedena je u srijedu poslijepodne na području Moskve zbog izrazitovelikih hladnoća, s temperaturama koje spuštaju i više od 30 stupnjevaCelzijevih ispod ništice.
ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Redukcija električne energije uvedena je u srijedu poslijepodne na području Moskve zbog izrazito velikih hladnoća, s temperaturama koje spuštaju i više od 30 stupnjeva Celzijevih ispod ništice.

U gradu su isključeni reklamni panoi i zaustavljen je rad na velikim gradilištima.

Uslijed velike hladnoće električni vodovi gube elastičnost i pucaju pa je zbog toga zabilježeno više problema u gradskom prijevozu - trolejbusima i tramvajima. Na ulicama je puno manje automobila, uglavnom zato što ih vlasnici nisu mogli upaliti, javljaju ruski mediji. Zračne luke zasad nisu pogođene tom nepogodom i letovi se odvijaju prema planu.

Redukcija struje zahvatit će oko 4.000 postrojenja u idućih nekoliko dana, ali u tu skupinu ne spadaju bolnice, stambene zgrade i vojni objekti.

Nakon što je ovog tjedna uvedena odredba u Moskvi da roditelji mogu sami donijeti odluku hoće li njihovo dijete ići u školu kada je temperatura niža od minus 25 stupnjeva, podaci pokazuju da s nastave izostaje svaki četvrti učenik.

Prema meteorološkim prognozama, već u noći sa srijede na četvrtak temeperature bi mogle pasti 35 stupnjeva ispod ništice.

Velike hladnoće koje traju od ponedjeljka uzimaju i ljudske žrtve. U Moskvi su u zadnja 24 sata dvije osobe umrle, šestero je zadobilo ozebline, a 12 je zadržano na bolničkom liječenju. Ukupno je 109 ljudi umrlo od hladnoće u Moskvi od kraja listopada, javio je Interfax pozivajući se na izvor u hitnoj službi.

Ruski energetski div Gazprom smanjio je isporuku plina Europi kako bi veće količine isporučivao domaćim potrošačima zbog iznimno velike hladnoće. Pozivajući se na anonimni izvor u Gazpromu, Interfax je javio da je smanjena isporuka plina Mađarskoj, te da će biti smanjena i drugim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙