FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa osobno najavio svoju encikliku

RIM, 18. siječnja 2006. (Hina) - Papa Benedikt XVI. najavio je osobnovjernicima, tijekom opće audijencije srijedom, da će njegova prvaenciklika biti objavljena 25. siječnja.
RIM, 18. siječnja 2006. (Hina) - Papa Benedikt XVI. najavio je osobno vjernicima, tijekom opće audijencije srijedom, da će njegova prva enciklika biti objavljena 25. siječnja.

"Enciklika će konačno biti objavljena 25. siječnja", rekao je Papa u dvorani "Pavla VI." u Vatikanu, za vrijeme opće audijencije. Više je puta bilo najavljivano objavljivanje prve enciklike Benedikta XVI., ali je odgađano zbog problema u prijevodu.

"Providnost je pridonijela da enciklika bude objavljena upravo na dan u kojem molimo za jedinstvo kršćana. Nadam se da će moći iluminirati naš kršćanski život", rekao je Papa, koji je podijeljenost kršćana nazvao "dramom", ali je podsjetio kako su učinjeni koraci naprijed u prevladavanju te podijele.

Enciklika ima naslov na latinskome "Deus Caritas est" (Bog je ljubav) i biti će u petak u 12 sati predstavljena novinarima akreditiranima pri uredu za tisak Svete Stolice. Istog će toga dana biti predstavljeni i prijevodi na talijanskome, francuskome, engleskome, njemačkome, španjolskome i portugalskome jeziku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙