FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Roche donira veću količinu Tamiflua WHO-u

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Švicarski farmaceutski koncernRoche u utorak je objavio da će Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji(WHO) donirati više od dva milijuna pakiranja ili 20 milijuna dozaantivirusnog lijeka Tamiflu za osiguranje regionalnih zaliha,priopćeno je iz zastupništva Rochea u Zagrebu.
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Švicarski farmaceutski koncern Roche u utorak je objavio da će Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) donirati više od dva milijuna pakiranja ili 20 milijuna doza antivirusnog lijeka Tamiflu za osiguranje regionalnih zaliha, priopćeno je iz zastupništva Rochea u Zagrebu.

"Zajedno s donacijama iz 2004. i 2005. godine, to će ukupno iznositi više od pet milijuna doniranih pakiranja, namijenjenih pogođenima ptičjom gripom u slučaju izbijanja pandemije", kaže se u priopćenju tvrtke.

Prošlogodišnju isporuku Svjetska zdravstvena organizacija centralno je skladištila, ali ovih dodatnih dva milijuna pakiranja skladištit će se za regionalne zalihe, tamo gdje to Svjetska zdravstvena organizacija odredi, kako bi zadovoljila potrebe zemalja u razvoju, stoji u priopćenju.

"Uspostavljanjem regionalnih zaliha Tamiflua zemlje u razvoju bit će bolje pripremeljene za brže reagiranje u slučaju izbijanja pandemije ptičje gripe. Bolja pripremljenost u interesu je zaštite globalnog javnog zdravstva" - istaknuli su u Svjetsskoj zdravstvenoj organizaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙