FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WHO: Opasnost od ptičje gripe raste, pandemija se može spriječiti

TOKIO-KONFERENCIJAWHO: Opasnost od ptičje gripe raste, pandemija se može spriječitiTOKIO, 12. siječnja 2006. (Hina) - Prijetnja od ptičje gripe rastesvakog dana, ali izbijanje pandemije među ljudima može se spriječitiako zdravstvene institucije u zemljama diljem svijeta reagirajupravodobno, rekao je u četvrtak regionalni čelnik Svjetske zdravstveneorganizacije (WHO) Shigeru Omi na početku konferencije o ptičjoj gripiu Tokiju.
TOKIO, 12. siječnja 2006. (Hina) - Prijetnja od ptičje gripe raste svakog dana, ali izbijanje pandemije među ljudima može se spriječiti ako zdravstvene institucije u zemljama diljem svijeta reagiraju pravodobno, rekao je u četvrtak regionalni čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Shigeru Omi na početku konferencije o ptičjoj gripi u Tokiju.

Predstavnici 21 zemlje sastali su se u četvrtak u Tokiju na dvodnevnoj konferenciji pod okriljem WHO-a kako bi razgovarali o mjerama u slučaju pandemije ptičje gripe.

"Moramo se pripremiti i biti spremni na trenutačni odgovor, uz sva sredstva na raspolaganju, čim se pojave prvi znakovi pandemije gripe", rekao je na početku rasprave Shigeru Omi, regionalni direktor WHO-a za zapadni Pacifik.

"Do završetka konferencije trebamo imati jasnu ideju što treba poduzeti za zadržavanje potencijalno pandemijskog virusa", rekao je japanski dužnosnik.

Od 2003. u Aziji i Turskoj od virusa je umrlo oko 80 osoba.

Do sada nije utvrđen nikakav oblik zaraze s čovjek na čovjeka, a do zaraze ljudi je došlo u bliskom dodiru s oboljelom peradi, prema podacima WHO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙