FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija će u Irak poslati 4 vojnika

LJUBLJANA,12. siječnja 2005.(Hina) - Slovenska vlada u četvrtak jedonijela odluku da u Irak uputi 4 vojna časnika koji će djelovati usklopu misije NATO saveza za obuku iračkih vojnika, rekao je nakonferenciji za novinare ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel,dodajući da je riječ o zadaći koja je posve odvojena od borbenihoperacija saveznika u toj državi. (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,12. siječnja 2005.(Hina) - Slovenska vlada u četvrtak je donijela odluku da u Irak uputi 4 vojna časnika koji će djelovati u sklopu misije NATO saveza za obuku iračkih vojnika, rekao je na konferenciji za novinare ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, dodajući da je riječ o zadaći koja je posve odvojena od borbenih operacija saveznika u toj državi.

Ministar obrane Karl Erjavec je tim povodom izjavio da očekuje da slovenska javnost neće negativno reagirati na odluku. Istodobno se ne očekuju dodatni sigurnosni rizici za Sloveniju, rekao je Erjavec. Dodao je da će časnici biti izabrani među onima koji se jave dobrovoljno, a za misiju je dovoljno kandidata. Časnici bi u Irak trebali biti upućeni u roku dva mjeseca, a o tome nije potrebna odluka parlamenta.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙