FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni odbor SDS za Kosovo smijenio predsjednika

PRIŠTINA,17. siječnja 2006.(Hina) - Glavni odbor Srpske demokratskestranke (GO SDS) za Kosovo smijenio je većinom glasova predsjednikastranke Slavišu Petkovića, optužujući ga za "zlouporabu položaja,financijskih sredstava i kršenje statuta stranke", prenose u utorakkosovski mediji.
PRIŠTINA,17. siječnja 2006.(Hina) - Glavni odbor Srpske demokratske stranke (GO SDS) za Kosovo smijenio je većinom glasova predsjednika stranke Slavišu Petkovića, optužujući ga za "zlouporabu položaja, financijskih sredstava i kršenje statuta stranke", prenose u utorak kosovski mediji.

Glavni odbor SDS-a Kosova odlučio je na izvanrednoj sjednici stranke, koja će se održati u narednih 20-tak dana, predložiti članovima stranke izjašnjavanje i o smjeni Petkovića s mjesta ministra za povratak u Vladi Kosova, kao i dvoje zastupnika u Skupštini Kosova, Saše Đokića i Zlatice Kujundžić.

Po mišljenju skupine članova Glavnog odbora SDS-a Kosova, Petković kao ministar za povratak u Vladi nije učinio dovoljno na povratku Srba na Kosovo.

Slaviša Petković priznao je kosovske institucije i s dvoje zastupnika uključio se u njihov rad. Više puta je upozorio da je perspektiva kosovskih Srba upravo na Kosovu te ih pozvao da se vrate i uključe u kosovske institucije, nakon čega je bio izvrgnut snažnim pritiscima nekih srpskih krugova u Beogradu.

Do izvanredne sjednice skupštine stranke, dužnost predsjednika obavljat će dosadašnji potpredsjednik Dragiša Mirić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙