FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski premijer prezentirao plan smanjivanja nezaposlenosti mladih

PARIZ, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Francuski premijer Dominiquede Villepin predstavio je u ponedjeljak plan borbe protivnezaposlenosti mladih, što se smatra jednim od uzroka nereda koji suprošloga studenog potresali predgrađa većih gradova diljem te zemlje.
PARIZ, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Francuski premijer Dominique de Villepin predstavio je u ponedjeljak plan borbe protiv nezaposlenosti mladih, što se smatra jednim od uzroka nereda koji su prošloga studenog potresali predgrađa većih gradova diljem te zemlje.

Villepin, koji je rezanje nezaposlenosti postavio kao svoj glavni prioritet, kazao je da će se odobriti izuzeća od plaćanja socijalnih naknada tvrtkama koje zaposle mlade ljude bez posla duže od šest mjeseci.

Stopa nezaposlenosti mladih u Francuskoj iznosi 23 posto, a raste do 40 posto kod onih bez kvalifikacija. Mladež koja je prošloga studenog sudjelovala u najgorima neredima u zemlji u posljednjih 40 godina često je navodila nedostatak perspektive zaposlenja kao razlog svog nezadovoljstva.

"Za sve te mlade ljude nezaposlene duže od šest mjeseci, a koji će se zaposlili na neodređeno prije kraja godine, poslodavci će biti u potpunosti oslobođeni od plaćanja naknada u iduće tri godine", kazao je Villepin na konferenciji za novinare.

Francuska radno sposobna populacija smanjit će se u 2006 nakon što radnici iz generacije baby-booma odu u mirovinu. Zemlja će tada trebati nove radnike koji će ih zamijeniti, kazao je Villepin.

Villepinova vlada srezala je stopu nezaposlenosti s 10,2 posto u svibnju na 9,6 u studenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙