FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Halonen uvjerljivo pobijedila u prvom krugu izbora

HELSINKI, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Finska predsjednicaTarja Halonen je pobijedila u prvom krugu predsjedničkih izboraodržanih u nedjelju, ali je još čeka drugi krug u kojem će se suočitis konzervativnim bivšim ministrom financija Saulijem Niinistom,pokazali su službeni rezultati.
HELSINKI, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Finska predsjednica Tarja Halonen je pobijedila u prvom krugu predsjedničkih izbora održanih u nedjelju, ali je još čeka drugi krug u kojem će se suočiti s konzervativnim bivšim ministrom financija Saulijem Niinistom, pokazali su službeni rezultati.

Halonen je osvojila 46,3 posto glasova, a Niinisto iz Nacionalne koalicijske stranke 24 posto. Treći kandidat premijer Matti Vanhanen iz Stranke centra osvojio je 18,6 posto glasova.

Dvoje vodećih kandidata suočit će se u drugom krugu predsjedničkih izbora 29. siječnja.

Od ukupno 4,3 milijuna birača na izbore je izašlo 73,8 posto. Za pobjedu u prvom krugu potrebno je osvojiti više od 50 posto glasova.

Halonen, koja je 2000. kao prva žena u Finskoj izabrana na predsjednički položaj, po posljednjim ispitivanjima javnog mišljenja uoči izbora imala je tek nešto manje 50 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙