FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Finska: Halonen će najvjerojatnije morati u drugi izborni krug

HELSINKI, 15. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Finska predsjednica TarjaHalonen, koja se kandidirala za svoj drugi mandat, premoćno ćepobijediti u prvom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju, alinajvjerojatnije neće osvojiti potrebnu većinu, te će se u drugom krugusuočiti s konzervativnim bivšim ministrom financija SaulijemNiinistom, pokazuju izborne projekcije javne televizije YLE.
HELSINKI, 15. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Finska predsjednica Tarja Halonen, koja se kandidirala za svoj drugi mandat, premoćno će pobijediti u prvom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju, ali najvjerojatnije neće osvojiti potrebnu većinu, te će se u drugom krugu suočiti s konzervativnim bivšim ministrom financija Saulijem Niinistom, pokazuju izborne projekcije javne televizije YLE.

Televizija YLE objavila je da je Halonen osvojila 47,5 posto, dok je na drugom mjestu Niinisto s osvojenih 22,8 posto glasova finskih birača.

Za pobjedu u prvom krugu potrebno je osvojiti više od 50 posto glasova. Drugi izborni krug trebao bi se održati 29. siječnja.

Halonen, koja je 2000. kao prva žena u Finskoj izabrana na predsjednički položaj, po posljednjim ispitivanjima javnog mišljenja uoči izbora imala je tek nešto manje 50 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙