FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladi Amerikanac bez znanja roditelja otputovao u Irak

FORT LAUDERDALE, 1. siječnja 2006. (Hina/AP) - Majka 16-ogodišnjakakoji se uputio na novinarsko istraživanje Iraka još nije odlučila kakoće kazniti svog avanturizmu sklonog sina, ali je izjavila kako osjećaveliko olakšanje što se on vraća kući.
FORT LAUDERDALE, 1. siječnja 2006. (Hina/AP) - Majka 16-ogodišnjaka koji se uputio na novinarsko istraživanje Iraka još nije odlučila kako će kazniti svog avanturizmu sklonog sina, ali je izjavila kako osjeća veliko olakšanje što se on vraća kući.

Farris Hasan u petak je iz Bagdada krenuo na put kući, te je na taj način završio avanturu koja ga je mogla stajati života. Mladić se na ovaj put uputio a da nije obavijestio svoje roditelje.

"Kada izađe iz aviona, prvo ću ga zagrliti", kazala je majka Shatha Atiya, te dodala: "Nakon toga ću pasti u nesvjest, a zatim ćemo imati dugi razgovor o posljedicama tog njegovog poduhvata".

Farisova sestra kazala je da se njezin brat u subotu nalazio u Kuvajtu, te bi u ponedjeljak trebao stići kući.

Farris je 11. prosinca napustio SAD i krenuo na put u Kuvajt, odakle je namjeravao iznajmiti taksi i otići u Bagdad kako bi na licu mjesta vidio kako prolaze parlamentarni izbori 15. prosinca.

Nestašni tinejdžer nedavno se jako zainteresirao za istraživačko novinarstvo, posebice ono kada novinar živi životom onih koje istražuje - te je želio bolje shvatiti kako Iračani ovih dana žive.

Mladić je uspio dobiti ulaznu vizu jer su njegovi roditelji rođeni u Iraku, iako već više od 30 godina žive u SAD-u. On je sa svog računa uzeo i 1.800 dolara i krenuo u avanturu o kojoj je ispričao samo dvojici svojih školskih prijatelja. Svoju obitelj je obavijestio poslavši im elektronsku poštu iz Kuvajta.

"Nismo znali gdje je. Nije ga bilo nekoliko sati a mi smo mislili da je u kinu", kazao je njegov brat Hayder.

State Department je u više navrata upozoravao Amerikance da ne odlaze u Irak. Od početka rata u Iraku u ožujku 2003. do sada je oteto 40 američkih državljana, od kojih je njih 10 ubijeno.

Kada se Farris vrati kući neće se suočiti samo s bijesom i mogućim kaznama roditelja. Škola koju pohađa zaprijetila je da će ga izbaciti, ali ravnatelj zahtijeva ozbiljan razgovor s Farrisovim roditeljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙