FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorene prve izložbe u Patrasu, europskoj prijestolnici kulture 2006. god.

PATRAS, 14. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Grčki ministar kulture,Petros Tatoulis je u subotu, u Patrasu otvorio prve dvije izložbe usklopu projekta "Patras prijestolnica europske kulture" 2006. god.
PATRAS, 14. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Grčki ministar kulture, Petros Tatoulis je u subotu, u Patrasu otvorio prve dvije izložbe u sklopu projekta "Patras prijestolnica europske kulture" 2006. god.

"Nakon Olimpijskih igara koje su se u Ateni održale 2004. god. činjenica da je Patras izabran za europsku kulturnu prijestolnicu 2006. god. ukazuje na napredak zemlje, na to da su uloženi napori dio zajedničke vizije usmjerene na razvoj zemlje", rekao je Tatoulis otvarajući izložbu posvećenu Leonardu da Vinciju "izumitelju i znanstveniku".

Izložba koju je osmislio Nijemac Otto Letze nalazi se u velikom hangaru bivše patraške tvornice. Sastoji se od Da Vincijevih crteža i izuma, a prvi je puta izložena u Berlinu 2001. god. U Njemačkoj, Švicarskoj i Italiji posjetilo ju je više od 600.000 osoba.

Istovremeno je otvorena i izložba Vassilisa Cosmopoulosa, mladog grčkog redatelja podrijetlom iz Patrasa "Prizori Patrasa, labirint slika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙