FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Patras - europska kulturna prijestolnica 2006.

PATRAS, 1. siječnja 2006. (Hina/STA) - Kulturna prijestolnica Europe uovoj godini je grčko mjesto Patras, treće po veličini u toj zemlji,koji će ove godine s početkom od 13. siječnja ugostiti brojna kulturnadogađanja, od izložbi, koncerata do filmskog festivala.
PATRAS, 1. siječnja 2006. (Hina/STA) - Kulturna prijestolnica Europe u ovoj godini je grčko mjesto Patras, treće po veličini u toj zemlji, koji će ove godine s početkom od 13. siječnja ugostiti brojna kulturna događanja, od izložbi, koncerata do filmskog festivala.

Gradonačelnik Andreas Karavolas je na web-stranici kulturne prijestolnice 2006. zapisao da je to mjesto sunca, mora, mladosti i kulture.

Patras je sveučilišni grad u kojem boravi 20.000 studenata. Karavolas je upozorio i na strateško mjesto Patrasa, koje je označio kao grčka vrata prema Zapadu: zbog svojeg položaja uvijek je bio mjesto otvoreno za slobodu izražavanja i kulturnu raznolikost.

Malo drugačiju sliku Patrasa čine međutim tamošnji Romi, koji bi, po agenciji dpa, mogli gradskim vlastima zadati glavobolje zbog svojeg načina života kojim kvare dobru sliku glavnog europskog grada kulture.

Proračun za kulturnu prijestolnicu Cork 2005. iznosio je 13,5 milijuna eura, a za kuturna događanja u Patrasu troškovi bi mogli dostići 17,5 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙