FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski i iranski dužnosnici počeli pregovore s otmičarima turskih sportaša

ANKARA, 14. siječnja 2006. (Hina) - Turski i iranski dužnosnici počelisu pregovore s otmičarima trojice trojice turskih državljana kojima se24. prosinca prošle godine na granici Irana i Pakistana bio izgubiosvaki trag, javili su u subotu turski elektronski mediji.
ANKARA, 14. siječnja 2006. (Hina) - Turski i iranski dužnosnici počeli su pregovore s otmičarima trojice trojice turskih državljana kojima se 24. prosinca prošle godine na granici Irana i Pakistana bio izgubio svaki trag, javili su u subotu turski elektronski mediji.

Riječ je o trojici poznatih sportaša pilota i padobranaca - Serdaru Durni (31), Yurdaeru Etikeu (36) i Avniju Ozenu (49) koji su 7. prosinca 2005. krenuli povijesnim Putem svile. Oni su namjeravali preko Irana, Pakistana i Indije stići do svoje krajnje odrednice - Nepala.

Tvrdi se da je do otmice trojice Turaka došlo je u iranskoj pokrajini Zenan, na samoj granici s Pakistanom. Prema nekim saznanjima, otmičari su pripadnici narkomafije koji navodno za oslobađanje turskih sportaša traže više od 100.000 dolara.

Prema nekim izvješćima, otmičari su pripadnici afganistanskih Talibana koji operiraju između Irana i Pakistana. Na takvu mogućnost je, prema turskim medijima, ukazao iranski ministar unutrašnjih poslova Mustafa Purmuhammed.

Kako se saznaje, iranske i pakistanske snage sigurnosti su, na zahtjev turske vlade, počele potragu za bandom koja je otela trojicu turskih sportaša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙