FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik slovenske oporbe o "arogantnoj" Janšinoj vladi i Ljubljanskoj banci

LJUBLJANA,14. siječnja(Hina) - Slovenski oporbeni čelnik Jelko Kacinizjavio je da vlada premijera Janeza Janše ne vodi dijalog s oporbomkada je riječ o odnosima s Hrvatskom, te da je tek na njegovuintervenciju obavijestila Bruxelles o problemima s poslovanjemLjubljanske banke u Zagrebu.
LJUBLJANA,14. siječnja(Hina) - Slovenski oporbeni čelnik Jelko Kacin izjavio je da vlada premijera Janeza Janše ne vodi dijalog s oporbom kada je riječ o odnosima s Hrvatskom, te da je tek na njegovu intervenciju obavijestila Bruxelles o problemima s poslovanjem Ljubljanske banke u Zagrebu.

"Nema nikakvog razgovora s oporbom o odnosima s Hrvatskom. Vlada ne razmišlja o mogućoj promjeni strategije", rekao je Kacin u velikom intervjuu za subotnje izdanje "Dela", posvećenom inače temama iz unutarnje politike, u kojemu je Kacin Janšinu vladu nazvao "arogantnom", a njenu ekonomsku i socijalnu politiku promašenom, osobito zbog namjere da uvede novi porezni sustav i privatizira preostala državna poduzeća.

Kacin je rekao da je njegovo nedavno gostovanje na Hrvatskoj televiziji, kad je u emisiji Aleksandra Stankovića "Nedjeljom u dva" govorio o diskriminatornom postupku prema Ljubljanskoj banci, dokaz kako je oporba u Sloveniji medijski izolirana.

"Na HTV-u sam dobio jedan sat da pojasnim neke stvari, a na našoj nacionalnoj televiziji ne mogu dobiti deset minuta", rekao je Kacin.

Čelnik slovenskih liberalnih demokrata (LDS) i zastupnik u Europskom parlamentu istaknuo je kako je na HTV-u rekao da su nehrvatski štediše u Ljubljanskoj banci diskriminirani zbog zabrane njena rada u Hrvatskoj.

"Ja sam bio prvi koji je rekao da je Ljubljanskoj banci Zagreb onemogućeno poslovanje u Hrvatskoj među ostalim i zato jer su u njoj štedjeli i građani ondašnje Hrvatske koji nisu hrvatske nacionalnosti. Jesam li ja morao biti prvi koji će to Hrvatskoj reći usred Zagreba?", upitao je Kacin, dodajući da je nakon toga njegova nastupa slovenska vlada s tim važnim detaljem upoznala sve druge vlade i Europsku komisiju.

(Hina) xfl ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙