FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aktivisti za prava homoseksualaca prosvjedovali pred Vatikanom

VATIKAN, 13. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Oko 40 aktivista za pravahomoseksualaca u petak je, dan nakon što je Papa Benedikt XVI. osudiohomoseksualne brakove, prosvjedovalo ispred Trga svetog Petra.
VATIKAN, 13. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Oko 40 aktivista za prava homoseksualaca u petak je, dan nakon što je Papa Benedikt XVI. osudio homoseksualne brakove, prosvjedovalo ispred Trga svetog Petra.

Skupina prosvjednika ostala je izvan trga, koji je teritorij Vatikana, držeći transparente kojima kritiziraju Rimokatoličku crkvu. Na jednom od transparenata pisalo je "2000 godina diskriminacije" i naglašavalo da se Crkva ne treba miješati u poslove Italije.

Papa Benedikt XVI. je u svojem obraćanju talijanskim političarima u četvrtak ponovio da se Crkva protivi homoseksualnim brakovima i predloženim zakonima kojima bi se formalno priznala prava homoseksualnih parova.

Prosvjednici su obilježili osmu godišnjicu samoubojstva homoseksualaca na Trgu svetog Petra, 39-godišnjeg Talijana Alfreda Ormanda. On se 1998. godine zapalio prosvjedujući zbog stajališta Crkve spram homoseksualaca. Alfredo Ormando je kasnije umro od opekotina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙