FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Djelatnici podzemne odlučili štrajkati na Silvestrovo i Novu godinu

LONDON, 22. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Londonska podzemnaželjeznica zbog štrajka neće raditi od 31. prosinca u podne do 1.siječnja u podne, objavio je sindikat londonskog gradskog prijevoza(RMT) nakon glasovanja djelatnika u četvrtak.
LONDON, 22. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Londonska podzemna željeznica zbog štrajka neće raditi od 31. prosinca u podne do 1. siječnja u podne, objavio je sindikat londonskog gradskog prijevoza (RMT) nakon glasovanja djelatnika u četvrtak.

RMT je priopćio kako je glasovanje više od četiri tisuće zaposlenih u podzemnoj željeznici pokazalo nadmoćnu potporu 24-satnom štrajku 31. prosinca i drugom, zakazanom za 8. siječnja.

Štrajk će izazvati prometni kaos u glavnom britanskom gradu i onemogućiti stanovništvo da iskoristi uslugu besplatnog prijevoza podzemnom željeznicom na novogodišnju noć, koja je trebala biti na snazi od 23.45 na Silvestrovo do 4.30 na Novu godinu.

Uzrok štrajka se razlikuje, ovisno o izvoru. Transport for London, koji upravlja podzemnom željeznicom, tvrdi da su zaposleni tražili poseban bonus za rad na Staru godinu, ali dodaje kako je prošlogodišnjim sporazumom o 35-satnom radnom tjednu kao protuusluga dogovoren rad 31. prosinca bez dodatne naknade.

Gradonačelnik Londona Ken Livingstone žustro je osudio najavu štrajka.

"Ne možete doći godinu dana nakon što ste prihvatili sporazum o kraćem radnom vremenu i reći 'Ne želimo poštovati naš dio dogovora'", rekao je.

Glavni tajnik RMT-a Bob Crow rekao je kako je glasovanje o štrajku odgovor na "pokušaje gazda podzemne željeznice da na mala vrata razmjeste stotine djelatnika na postajama pod krinkom dogovora o 35-satnom radnom tjednu".

"RMT neće dopustiti nikakvo slabljenje sigurnosnih standarda ni naših članova ni putnika", rekao je Crow novinarima.

Glasnogovornik londonske podzemne željeznice rekao je kako neće biti većih otpuštanja radnika i kako su pregovori uprave i sindikata još u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙