FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Časna prvo vozila pijana, a zatim "cinkala" policajca

VARŠAVA, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Poljska časna sestra koja jedvaput izazvala prometne nesreće zbog vožnje u pijanom stanju vlastimaje prijavila policajca koji je tražio preveliku količinu novca dazataška slučaj, iako ga je prethodno sama zamolila da intervenira.
VARŠAVA, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Poljska časna sestra koja je dvaput izazvala prometne nesreće zbog vožnje u pijanom stanju vlastima je prijavila policajca koji je tražio preveliku količinu novca da zataška slučaj, iako ga je prethodno sama zamolila da intervenira.

Policajac (35) optužen je za korupciju i mogao bi biti kažnjen s osam godina zatvora, kaže Ewa Weglarowicz-Makowska, glasnogovornica državnoga tužitelja u Jelenijoj Gori na jugozapadu Poljske.

Časna sestra, benediktinka, izazvala je dvije nesreće, jednu 2004. kad je traktorom teglila ralicu i udarila u auto parkiran na ulazu u samostan u Krzeszowu. Godinu poslije zbog prevelike je brzine završila u jarku. U oba je slučaja imala nedopuštenu količinu alkohola u krvi.

U želji da izbjegne skandal i da samostan ne sazna, obratila se prijatelju policajcu da zataška slučaj.

On joj je obećao da nitko neće doznati, ali je za uslugu tražio tri tisuće zlota (nešto manje od šest tisuća kuna), rekla glasnogovornica.

"Kad je policajac zatražio još tri tisuće zlota kako bi zataškao i drugi incident, ona ga je odlučila prijaviti", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙