FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zoran Pusić i supruga napadnuti ispred zgrade

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Građanskog odbora zaljudska prava Zoran Pusić izjavio je da su njega i suprugu ispredzgrade u kojoj stanuju sinoć napala dvojica pijanih mlađih susjeda, nou incidentu nije bilo ozlijeđenih.
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava Zoran Pusić izjavio je da su njega i suprugu ispred zgrade u kojoj stanuju sinoć napala dvojica pijanih mlađih susjeda, no u incidentu nije bilo ozlijeđenih.

Pusić kaže da ga je jedan od muškaraca vrijeđao i prijetio mu, potom na automobil odgurnuo njegovu suprugu, da bi se kasnije u incident umiješao drugi mladić, najvjerojatnije brat prvog napadača i Pusića udario šakom.

Iako je cijeli događaj prijavio policiji, protiv napadača nije podnosio dodatne kaznene prijave iz sućuti prema njihovoj majci koja je, kako kaže, u suzama molila da im oprosti.

Incident se dogodio nešto prije 22 sata. Supruga je prva krenula prema kući, dok je Zoran Pusić ostao u automobilu kako bi ga uparkirao. Tada mu je prišao vidno pijani mlađi susjed te počeo potezati vrata i prijetiti "nesuvislim pijanim rečenicama".

Uto se ispred zgrade vratila supruga, a mladić se okrenuo prema njoj, počeo joj prijetiti i snažno je odgurnuo, odbacivši je na automobil, kaže Pusić. Dodaje da je potom i on izašao iz auta i mladića uspio uhvatiti i spriječiti da ga udari.

No, u incident se tada umiješao drugi muškarac i Pusića, kako kaže, udario umjesto da spriječi napadača. Obojica su potom pobjegli.

Policija koja je nedugo nakon odlaska napadača došla na mjesto događaja potvrdila je incident. No, u policijskom izvješću spominje se samo da je 32-godišnji susjed na Zelenom trgu u 21,50 sati vrijeđao Pusićevu suprugu i odgurnuo je prema vozilu. Obračun sa Zoranom Pusićem se ne spominje, no u policiji kažu da su nakon incidenta i jednom i drugom supružniku ponudili pružanje liječničke pomoći.

Zbog vrijeđanja i odguravanja protiv 32-godišnjaka će, kažu u zagrebačkoj policiji, biti podnesene prekršajne prijave.

Pusić je u telefonskom razgovoru izrazio čuđenje takvim policijskim izvješćem rekavši da im je sinoć ispričao isto što i danas novinarima.

Na ovaj događaj danas je reagirao i glasnogovornik Vlade Ratko Maček, rekavši da hrvatska Vlada "osuđuje taj nasilnički čin".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙