FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milošević do 18. siječnja mora dostaviti jamstva za povratak iz Rusije

ZAGREB/DEN HAAG, 12. siječnja 2006. (Hina) - Haški sud naložio jeobrani bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića da do18. siječnja dostavi jamstva Rusije da će se Milošević, u slučajunjegova privremenog puštanja na slobodu zbog liječenja u Moskvi,vratiti u Haag na nastavak suđenja.
ZAGREB/DEN HAAG, 12. siječnja 2006. (Hina) - Haški sud naložio je obrani bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića da do 18. siječnja dostavi jamstva Rusije da će se Milošević, u slučaju njegova privremenog puštanja na slobodu zbog liječenja u Moskvi, vratiti u Haag na nastavak suđenja.

Predsjednik sudskog vijeća u predmetu Milošević Patrick Robinson naveo je da sudsko vijeće još nije dobilo takva jamstva, koja su neophodna za odluku o Miloševićevu zahtjevu.

Miloševićevi pravni zastupnici po službenoj dužnosti podnijeli su koncem prošle godine pisani zahtjev za privremeno puštanje na slobodu nakon što je Milošević usmeno zatražio da ga se pusti u Moskvu radi liječenja te kazao da će se u Haag vratiti na nastavak suđenja zakazan za 23. siječnja.

Tužiteljstvo Haškog suda usprotivilo se zahtjevu bivšeg jugoslavenskog predsjednika za odlaskom u moskovsku bolnicu, potkrijepivši takvo stajalište izvješćima da je u Rusiji Miloševićeva obitelj kao i da su u toj zemlji utočište našli neki odbjegli haški optuženici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙