FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Politička kriza u Mongoliji: prosvjedi u Ulan Batoru

ULAN BATOR, 12. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Gotovo je dvije tisućeosoba koje podržavaju demokratske stranke prosvjedovalo u četvrtak naulicama glavnog grada Mongolije Ulana Batora, dok je vladina koalicijaformirana s bivšim komunistima na rubu eksplozije.
ULAN BATOR, 12. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Gotovo je dvije tisuće osoba koje podržavaju demokratske stranke prosvjedovalo u četvrtak na ulicama glavnog grada Mongolije Ulana Batora, dok je vladina koalicija formirana s bivšim komunistima na rubu eksplozije.

Više od 1.500 prosvjednika uputilo se prema središnjem trgu, a zatim prema sjedištu Mongolske revolucionarne i narodne stranke (MPRP) koja je u srijedu izašla iz vladajuće koalicije. Ministri MPRP-a podnijeli su ostavku, optužujući trenutno vodstvo države za nesposobnost u borbi protiv korupcije i općeg siromaštva u zemlji. Stranka MRPR zatražila je i ostavku premijera Tsakhilganiina Elbegdorja. Ta je stranka inače bila na vlasti u Mongoliji do kraja komunizma 1990. godine.

Stotine policajaca i vojnika raspoređeno je radi održavanja reda u blizini sjedišta vlade, parlamenta i ureda predsjednika. Prosvjedi su protekli mirno, bez izgrada i sukoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙