FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka HVIDR-a kazneno prijavila policajce

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Udruga Hrvatskih ratnih vojnihinvalida Domovinskog rata (HVIDR-a) grada Zagreba i Zagrebačkežupanije podnijela je u četvrtak kaznene prijave protiv načelnikazagrebačke Policijske uprave Krešimira Šulca i triju nepoznatihpolicijskih djelatnika.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) grada Zagreba i Zagrebačke županije podnijela je u četvrtak kaznene prijave protiv načelnika zagrebačke Policijske uprave Krešimira Šulca i triju nepoznatih policijskih djelatnika.

Hvidra je podnijela prijave za kažnjiva djela protuzakonite pretrage, zlostavljanja u obavljanju službene ili javne ovlasti i nanošenja tjelesnih ozljeda, a odnose se na policijske postupke u ponedjeljak, kad su policajci upali u prostorije zagrebačke Hvidre i tom prilikom priveli i predsjednika Udruge Ivana Pandžu, rečeno je na konferenciji za novinare u Hvidri.

Odluku o smjeni načelnika zagrebačke kriminalističke policije Željka Prše zbog netaktičnosti prilikom upada, u Hvidri nisu željeli komentirati, ali se Hvidrin odvjetnik Krešimir Krsnik nije složio s ocjenom policije da je sve učinjeno po propisima.

Nije točno da policija ima pravo ući u Hvidrine prostorije, a da ne pokaže nalog, ustvrdio je Krsnik i dodao da on nalog do sada nije vidio.

"To je kao da ga nije ni bilo i sve što je policija činila poslije bilo je protupravno", rekao je Krsnik i ustvrdio da te prostorije nisu javni prostor, kako tvrdi policija, nego su to samo ulice i trgovi, a Hvidrine se smatraju privatnim stanom.

Plasira se i informacija da predsjednik Hvidre Pandža (na slici) nije ozlijeđen dok je privođen, no o njegovim ozljedama postoji liječnička dokumentacija, rekao je Krsnik.

Je li riječ o lakim ili težim tjelesnim ozljedama, odlučit će sudski vještaci. Ako je riječ o težim, državno odvjetništvo po službenoj dužnosti pokreće progon, a ako su lake, pokrenut ćemo privatnu tužbu, rekao je Krsnik.

Predsjednik zagrebačke Hvidre Ivan Pandža rekao je kako smatra da takav policijski postupak nije slučajan.

Kazao je i kako nitko od političkih stranaka nije nazvao Hvidru i pitao što se dogodilo i dodao da on ne želi da se taj slučaj pretvori u političko nadmudrivanje.

Policija sada utvrđuje što se zapravo dogodilo, rekao je Pandža, a dopredsjednik zagrebačke Hvidre Nedjeljko Frane Erceg je kazao da rata između Hvidre i policije ne će biti.

Erceg je istaknuo i da je Hvidra prijave podnijela "kako se to više ne bi nikomu ponovilo".

Policija je u prostorije zagrebačke Hvidre u ponedjeljak navečer upala s obrazloženjem da želi spriječiti namjeru haškog optuženika Domagoja Margetića, kojega je pratila, da tamo prikaže snimku svjedočenja zaštićenog svjedoka pred Haškim sudom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙