FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovinini odvjetnici u Vladi o nastavku suradnje

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Odvjetnici generala Ante GotovineLuka Mišetić i Marin Ivanović u četvrtak su s predstavnicima Vladerazgovarali o nastavku suradnje odvjetničkog tima i Vlade RH, izjavioje Ivanović.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Odvjetnici generala Ante Gotovine Luka Mišetić i Marin Ivanović u četvrtak su s predstavnicima Vlade razgovarali o nastavku suradnje odvjetničkog tima i Vlade RH, izjavio je Ivanović.

"Razgovarali smo o suradnji odvjetničkog tima i Vlade. Nastavljamo s onim što je dogovoreno", rekao je u telefonskom razgovoru za Hinu odvjetnik Marin Ivanović.

Kako je rekao, odvjetnički je tim vrlo zadovoljna postojećom suradnjom s hrvatskom Vladom.

Na ranijim sastancima odvjetničkog tima s predstavnicima Vlade dogovorena je suradnja koja je predviđena pravilnikom o postupku i dokazima Haškog suda. Odmah nakon uhićenja generala Gotovine ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt je obećala da će se država putem instituta prijatelja suda uključiti u ovaj postupak.

Hrvatska je Vlada 2004. godine u lipnju imenovala Savjet prijatelja suda, nakon čega se krenulo u analizu optužnice optuženih generala Mladena Markača, Ivan Čermaka i Gotovine. Do sada je savjet dosta toga pripremio na obaranju neprihvatljivih dijelova optužnice i sakupljeno je dosta dokumentacije koja će biti dostavljena svim stranama u postupku.

General Ante Gotovina (50), koji se nalazio u bijegu četiri i pol godine od podizanja optužnice u lipnju 2001., optužen je u sedam točaka za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja počinjeno protiv srpskih civila i njihove imovine na širem području Knina tijekom i nakon operacije Oluja.

Gotovina se na prvom pojavljivanju pred Haškim sudom (ICTY) izjasnio da nije kriv ni po jednoj od sedam točaka optužnice koja ga tereti za ratne zločine protiv srpskih civila počinjene tijekom i nakon operacije Oluja u ljeto 1995.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙