FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće sigurnosti: Del Ponte zahvalila Hrvatskoj

NEW YORK, , 15. prosinca 2005. (Hina) - Glavna tužiteljica Haškog sudaCarla del Ponte izrazila je u četvrtak zahvalnost hrvatskoj Vladi zaprivođenje odbjegloga optuženika Ante Gotovine pred Haški sud i reklada su hrvatske vlasti osigurale podatke o tome gdje se nalazioGotovina.
NEW YORK, , 15. prosinca 2005. (Hina) - Glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte izrazila je u četvrtak zahvalnost hrvatskoj Vladi za privođenje odbjegloga optuženika Ante Gotovine pred Haški sud i rekla da su hrvatske vlasti osigurale podatke o tome gdje se nalazio Gotovina.

"Želim izraziti zahvalnost vladama Hrvatske i Španjolske za privođenje Ante Gotovine u Den Haag", rekla je Del Ponte Vijeću sigurnosti u New Yorku.

Ona je kazala da je od hrvatskih vlasti dobila podatke o tome gdje se nalazio Gotovina, koji je 7. prosinca uhićen u Španjolskoj, na Kanarskim otocima.

"Dana 29. rujna hrvatske vlasti su mi osigurale neosporan dokaz da je Ante Gotovina u Španjolskoj", rekla je Carla del Ponte i dodala da je odmah nakon toga uspostavljena veza između hrvatskih i španjolskih vlasti.

Carla del Ponte je kazala da je Europsku uniju obavijestila 3. listopada kako Hrvatska u potpunosti surađuje s Haškim sudom, ali da nije mogla ulaziti u pojedinosti oko Ante Gotovine, jer su iz operativnih razloga podaci o tome držani u uskom krugu između Zagreba, Španjolske i Den Haaga.

Carla del Ponte i predsjednik Haškog suda Fausto Pocar podnijeli su u četvrtak Vijeću sigurnosti ovogodišnje izvješće o radu suda i tužiteljstva, provedbi izlazne strategije suda, i njegove suradnje sa zemljama bivše Jugoslavije.

Pocari je ocijenio da je "suradnja s Hrvatskom sada zadovoljavajuća".

On je rekao da je nakon uhićenja Ante Gotovine Haški sud korak bliže tome, da se svi optuženi visoki dužnosnici nađu pred sudom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙