FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo jedan od prioriteta OESS-a

BRUXELLES,11. siječnja 2006.(Hina/STA) - Kosovo će biti jedan odprioriteta Belgije koja u ovoj godini predsjeda Organizacijom zaeuropsku sigurnost i suradnju (OESS), potvrdio je u srijedu uBruxellesu belgijski ministar vanjskih poslova Karel de Gucht,predstavljajući glavne zadaće države predsjedateljice u ovoj godini,javlja agencija STA.
BRUXELLES,11. siječnja 2006.(Hina/STA) - Kosovo će biti jedan od prioriteta Belgije koja u ovoj godini predsjeda Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS), potvrdio je u srijedu u Bruxellesu belgijski ministar vanjskih poslova Karel de Gucht, predstavljajući glavne zadaće države predsjedateljice u ovoj godini, javlja agencija STA.

"Belgija će nastojati da OESS igra punu ulogu u rješavanju pitanja budućeg statusa Kosova, kakvu imaju i druge uključene međunarodne organizacije", rekao je De Gucht.

Belgijski je ministar rekao da je o tome već razgovarao s posebnim izaslanikom glavnog tajnika UN-a za Kosovo Marttijem Ahtisaarijem koji mu je zajamčio da će u traženje rješenja za status Kosova angažirati sve međunarodne organizacije.

"S misijom OESS-a na terenu koja broji 1600 ljudi OESS je jedan od najvažnijih partnera na Kosovu, svoje ljude imamo u svakom selu", rekao je De Gucht.

Kao dodatne izazove belgijskog predsjedanja naveo je suočavanje sa smanjivanjem misije UN-a u pokrajini, a u budućnosti i ostvarenje rješenja koja će biti sadržana u novom statusu Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙