FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dziwisz: Ivan Pavao II. s neba moli za Alija Agcu

VARŠAVA, 9. siječnja 2006. (Hina/AFP) Papa Ivan Pavao II. "s nebeskihvisina moli" za Alija Agcu koji ga je pokušao ubiti 1981. godine,poručio je u ponedjeljak bivši osobni tajnik pokojnog pape, krakovskinadbiskup Stanislaw Dziwisz, nakon što je najavljeno skoro Agcinooslobođenje u Turskoj.
VARŠAVA, 9. siječnja 2006. (Hina/AFP) Papa Ivan Pavao II. "s nebeskih visina moli" za Alija Agcu koji ga je pokušao ubiti 1981. godine, poručio je u ponedjeljak bivši osobni tajnik pokojnog pape, krakovski nadbiskup Stanislaw Dziwisz, nakon što je najavljeno skoro Agcino oslobođenje u Turskoj.

Dziwisz, koji je pridržavao Ivana Pavla II. nakon teškog ranjavanja na Trgu svetog Petra 1981. godine, "prihvaća odluku suda u Ankari", rekao je njegov glasnogovornik Robert Necek, prenosi AFP.

Nadbiskup Dziwisz "moli za Alija Agcu i zna da i Sveti Otac također s neba moli za njega", rekao je Necek.

U nedjelju je i Sveta Stolica objavila da prihvaća odluke nadležnih turskih sudova. Ivan Pavao II. odavno je oprostio svom napadaču, kojeg je posjetio u zatvoru dvije godine nakon atentata.

Talijansko je pravosuđe nakon 19-godišnje zatvorske kazne Agcu 2000. prepustilo Turskoj gdje je odslužio još dvije kazne, za napad na banku 1970. i za ubojstvo turskoga novinara. 1979. godine. U nedjelju je objavljeno da će biti oslobođen između 10. i 15. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙