FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Castro čestitao Moralesu

HAVANA, 22. prosinca 2005. (Hina/AP) - Kubanski predsjednik FidelCastro i zastupnici kubanskog parlamenta uputili su u četvrtakčestitke novoizabranom bolivijskom predsjedniku Evu Moralesu.
HAVANA, 22. prosinca 2005. (Hina/AP) - Kubanski predsjednik Fidel Castro i zastupnici kubanskog parlamenta uputili su u četvrtak čestitke novoizabranom bolivijskom predsjedniku Evu Moralesu.

"Primili smo rezultate ovih povijesnih izvora sa iskrenim zadovoljstvom", stoji u poruci Moralesu koja je pročitana na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Nacionalne skupštine kojoj je predsjedao Castro.

Ljevičar Evo Morales osvojio je 52,8 posto glasova na izborima za predsjednika Bolivije te time službeno postaje predsjednik te južnoameričke države, objavilo je izborno povjerenstvo u srijedu.

Morales je rođen 1959., pripadnik je indijanskog plemena Aymara. Kada je početkom 1980-ih Boliviju poharala jedna od najgorih suša, Morales i njegova obitelj emigrirali su u po uzgoju koke razvijeno područje, gdje je desetak godina potom postao lider farmera i otpočeo svoju političku karijeru.

Morales i njegova stranka Pokret za socijalizam (MAS) osvojili su prije tri godine drugo mjesto na predsjedničkim izborima, nakon što je američki veleposlanik u La Pazu Manuel Rocha kritzirao njegovu kandidaturu.

Pred ove izbore, Morales je svoj pokret nazvao "noćnom morom za SAD", zbog njegova otpora američkoj politici suzbijanja uzgoja koke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙