FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peru zatražio od Čilea izručenje Fujimoria

SANTIAGO, 3. siječnja 2006. (Hina/AP) - Peru je u utorak službenozatražio od Čilea da mu izruči bivšeg peruanskog predsjednika AlbertaFujimoria kako bi mu se sudilo za kršenja ljudskih prava i korupciju.
SANTIAGO, 3. siječnja 2006. (Hina/AP) - Peru je u utorak službeno zatražio od Čilea da mu izruči bivšeg peruanskog predsjednika Alberta Fujimoria kako bi mu se sudilo za kršenja ljudskih prava i korupciju.

Zahtjev su čileanskom ministru vanjskih poslova Ignaciu Walkeru predali peruanski veleposlanik Jose Antonio Meir i posebni tužitelj Antonio Maldonado.

Peru Fujimorija tuži po 12 točaka među kojima je i izdavanje naredbe eskadronima smrti da ubiju 25 osoba, protuzakonito prisluškivanje telefona, preusmjeravanje državnih fondova u korist obavještajne službe, podmićivanje političara i transakcija 15 milijuna dolara čelniku Fujimorijeve obavještajne službe Vladimiru Montesinosu.

Fujimori je u uhićen u Čileu prije dva mjeseca kada je doputovao iz Japana gdje je živio u izgnanstvu otkako je njegov autoritarni režim, koji je bio na vlasti od 1990. do 2000. godine, pao uslijed skandala zbog korupcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙