FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko: Vlada će upravljati zemljom do izbora 26. ožujka

KIJEV, 10. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Ukrajinska vlada upravljatće zemljom do parlamentarnih izbora 26. ožujka unatoč današnjegizglasavanja nepovjerenja vladi u ukrajinskom parlamentu, izjavio je uutorak ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko.
KIJEV, 10. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Ukrajinska vlada upravljat će zemljom do parlamentarnih izbora 26. ožujka unatoč današnjeg izglasavanja nepovjerenja vladi u ukrajinskom parlamentu, izjavio je u utorak ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko.

"Ova vlada će nastaviti raditi do parlamentarnih izbora u Ukrajini. Želim naglasiti, ona neće raditi kao prijelazna vlada, već će raditi kao što rade premijer i ministri u vladi", navodi se u Juščenkovoj izjavi objavljenoj na internet stranicama ukrajinskog predsjednika.

Ukrajinski parlament u utorak je izglasao smjenu vlade premijera Jurija Ehanurova zbog sporazuma koji je s Rusijom potpisao u vezi s ruskim plinom.

Nepovjerenje je vladi izrazilo 250 zastupnika od njih 450. Parlamentarci su ljuti što je s Moskvom potpisan prema kojem će Ukrajina ove godine za uvoz plina platiti dvostruko više nego dosad, a za usluge tranzita dobiti manje no što je zahtjevala.

Ruski i ukrajinski dužnosnici su u srijedu 3. siječnja nakon cjelonoćnih pregovora uspjeli postići dogovor o opskrbi plinom za predstojeće petogodišnje razdoblje, fiksiravši cijenu ruskog plina na 230 dolara za 1000 prostornih metara.

Dogovorena je nova cijena prijenosa ruskog plina preko Ukrajine na 1,6 dolara za 1000 prostornih metara na svakih 100 km.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙