FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kijev traži nastavak pregovora

KIJEV-PREGOVORIKijev traži nastavak pregovoraKIJEV, 31. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Ukrajina je odgovorila usubotu na prijedlog ruskog predsjednika Vladimira Putina da bi moglaprihvatiti plaćanje ruskog plina po "tržišnoj cijeni" i dodala da bise o cijeni trebalo pregovarati kasnije.
KIJEV, 31. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Ukrajina je odgovorila u subotu na prijedlog ruskog predsjednika Vladimira Putina da bi mogla prihvatiti plaćanje ruskog plina po "tržišnoj cijeni" i dodala da bi se o cijeni trebalo pregovarati kasnije.

"U pogledu Putinove izjave, prihvaćamo njihove prijedloge o prelasku na tržišnu cijenu, ali u pogledu iznosa, trebali bi biti nastavljeni pregovori dviju strana", rekao je glasnogovornik ukrajinske vlade Valentin Mondrievski, prenosi agencija Interfax-Ukrajina.

"Treba odrediti dan pregovora", dodao je.

Ruski predsjednik Vladimir Putin predložio je u subotu Ukrajini da joj tijekom prva tri mjeseca 2006. isporučuje plin po cijeni iz 2005. pod uvjetom da prije ponoći potpiše sporazum o povećanju cijene plina Gazproma koje bi stupile na snagu u drugom tromjesječju 2006.

Već dva tjedna Gazprom želi učetverostručiti cijenu svog plina kojeg isporučuje Ukrajini, koji sada stoji 50 dolara za 1.000 m3 i na 220-230 dolara po 1.000 m3 kako bi dosegao razinu međunarodnog tržišta.

Kijev želi postupno povišenje cijene tijekom godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙