FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Viktor Juščenko misli da je vlada nelegalno smijenjena

ASTANA, 10. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Ukrajinski predsjednikViktor Juščenko misli da je parlament u utorak protuustavno smijeniovladu i trenutno, kako je sam izjavio, čeka konzultacije sa svojimpravnicima.
ASTANA, 10. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko misli da je parlament u utorak protuustavno smijenio vladu i trenutno, kako je sam izjavio, čeka konzultacije sa svojim pravnicima.

"Ta će se odluka pokazati kao protuustavna. Zato bih o tome radije dalje razgovarao sutra", rekao je novinarima Juščenko kad je stigao u glavni grad Kazahstana Astanu, gdje će u srijedu biti na inauguraciji predsjednika Nursultana Nazarbajeva.

Na pitanje kada će komentirati događaje u svojoj zemlji, Juščenko je rekao: "Sutra ujutro kad mi pravnici... daju savjet".

Smijenjeni ukrajinski premijer Jurij Jehanurov rekao je da će poduzeti sve što može kako ništa ne bi poremetilo provedbu ugovora o uvozu plina iz Rusije.

Parlament je u utorak izglasao nepovjerenje vladi jer je će prema tom ugovoru Ukrajina ove godine dvostruko skuplje plaćati plin uvezen iz Rusije.

"Poduzet ćemo sve da to ne bi imalo utjecaja", rekao je premijer novinarima nakon glasovanja. Jehanurov će obnašati premijersku dužnost do izbora novoga predsjednika vlade, a parlamentarni su izbori u Ukrajini zakazani za ožujak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙