FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Revidirati udžbenike povijesti

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesićizjavio je u ponedjeljak da u reformi školstva treba revidirati iudžbenike iz kojih se uči povijest, kako bi se ispravno učilo oustaškom razdoblju.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesić izjavio je u ponedjeljak da u reformi školstva treba revidirati i udžbenike iz kojih se uči povijest, kako bi se ispravno učilo o ustaškom razdoblju.

"Hrvatska nije nastala na NDH, nego na antifašizmu i naši mladi to trebaju znati, a znat će onda ako to budu učili u školi ", rekao je Mesić novinarima za Nacionalne konferencije Hrvatska prema gospodarstvu znanja.

Komentirajući ustaške simbole koji su se proteklih dana javljali na skupovima diljem Hrvatske, Mesić kaže da stvari ne treba uopćavati, ali da smo "imali falsificirane povijesti i učenja koja su odudarala od verificiranih stvari iz naše povijesti ".

Budući da su snimke ustaških simbola objavili mnogi svjetski mediji, novinari su Mesića i premijera Ivu Sanadera zapitali je li hrvatska vlast učinila sve kako bi Hrvatsku predstavila na pravi način.

Cijelo vrijeme činimo sve da se naglasi istina o Domovinskom ratu, govorimo o tome gdje god dođemo, nitko me ne treba podsjećati na to, jer kad je riječ o domoljublju ne dam da je itko veći domoljub od mene, izjavio je Sanader.

Dodao je da u tim prilikama uvijek ponavlja da je Hrvatska bila napadnuta, da je imala pravo obraniti se i da je to i učinila.

Tu istinu o Domovinskom ratu nitko neće revidirati, mi nećemo dopustiti reviziju te istine i reviziju naše novije povijesti, poručio je Sanader.

Pridruživši se premijeru, Mesić dodaje kako se ne smijemo zanositi povijesnim falsifikatima.

Svaku stvar u povijesti treba staviti na njeno mjesto i okrenuti se budućnosti, naglasio je Mesić.

Medije je pozvao da iskoriste svoje slobode, ali da ne koriste marginalne stvari da bi se to prikazalo kao najvažnije za Hrvatsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙