FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: dvojica djelatnika "Gradskih bazena" oštetila tvrtku za milijun kuna

OSIJEK,10. siječnja 2006.(Hina) - Djelatnici osječko-baranjskePolicijske uprave kazneno su prijavili dvojicu djelatnika osječketvrtke "Gradski bazeni" zbog osnovane sumnje da su počinili višekažnjivih djela, oštetivši tvrtku za oko milijun kuna, izviješćeno jena konferenciji za novinare u PU.
OSIJEK,10. siječnja 2006.(Hina) - Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave kazneno su prijavili dvojicu djelatnika osječke tvrtke "Gradski bazeni" zbog osnovane sumnje da su počinili više kažnjivih djela, oštetivši tvrtku za oko milijun kuna, izviješćeno je na konferenciji za novinare u PU.

Načelnik Odjela za gospodarski kriminal PU-a Stanko Mihaljević kazao je kako su nakon gotovo jednogodišnje istrage i 950 obavijesnih razgovora dvojica Osječana od 45 i 50 godina osumnjičeni da su počinili kažnjivo djelo pronevjere, prisvajajući od 2000. do kraja ožujka 2004. veći dio gotovinskih uplata od škole plivanja, ostvarivši tako protupravnu korist od 477.700 kuna na štetu poduzeća.

Istragom je utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni 45-godišnjak počinio kažnjivo djelo zlouporabe položaja i ovlasti jer je suprotno interesima tvrtke upotrebljavao novac poduzeća za osobne potrebe, protuzakonito se okoristivši i oštetivši tvrtku za više od 174.000 kuna.

Također je osumnjičen da je počinio kažnjivo djelo nesavjesna gospodarskog poslovanja jer se, svjesno kršeći Zakon o nabavi robe, usluga i ustupanju radova bez natječaja, dogovorio s dobavljačima o cijeni i dobavi robe, oštetivši "Gradske bazene" za više od 380.000 kuna, rekao je Mihaljević. Dodao je da je istraga pokrenuta nakon anonimne predstavke.

Na novinarski upit jesu li osumnjičenici čelnici u tvrtki načelnik Ureda načelnika PU-a Stipo Rimac kazao je kako je jedan od njih zaposlenik, a drugi odgovorna osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙