FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica: oštetili štediše za više od 115 milijuna kuna

VIROVITICA, 22. prosinca 2005. (Hina) - Zbog sumnje da su oštetilištediše za najmanje 115 milijuna kuna privedeno je 15 osoba, rečenoje na današnjoj konferenciji za novinare virovitičko-podravskePolicijske uprave.
VIROVITICA, 22. prosinca 2005. (Hina) - Zbog sumnje da su oštetili štediše za najmanje 115 milijuna kuna privedeno je 15 osoba, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare virovitičko-podravske Policijske uprave.

Službenici PU-a u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom i Upravom kriminalističke policije priveli su 15 odgovornih osoba Zanatsko-štedno-kreditne zadruge u likvidaciji i Štedno-kreditne zadruge zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjiva djela gospodarskog kriminala, oštetivši veći broj štediša za najmanje 115 milijuna kuna.

Četvero osumnjičenika sprovedeno je sinoć istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru, a jedanaestero ih je pušteno kućama.

"Osumnjičenici su oštetili štediše obiju zadruga kršeći Zakon o štedno-kreditnim zadrugama te primajući novac od građana na štednju u vrijeme kad je u Zanatsko-štedno-kreditnoj zadruzi već bio pokrenut likvidacijski postupak. Tako su oštećenike držali u zabludi i uzimali njihov novac iako su znali da ne će moći podmiriti ugovorene novčane obveze, to jest vratiti novac građanima", rekao je načelnik PU-a Miroslav Lončar.

Policija je u premetačini stana jednog od osumnjičenika pronašla veću količinu novca i dokumenata koji će biti predmetom daljnje policijske istrage.

Ni jedan od osumnjičenika nije angažirao odvjetnika, a u istrazi su se branili šutnjom.

Kriminalistička istraga u zadrugama vodi se od kolovoza ove godine nakon što je 1617 štediša prosvjedom upozorilo javnost da je ostalo bez približno 100 milijuna kuna ušteđevine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙