FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić i Hebrang u četvrtak o budućnosti hrvatskog zdravstva

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - U zagrebačkom hotelu Westin učetvrtak će se održati Šesti kongres menagementa u zdravstvu na kojemće uvodno predavanje o hrvatskom zdravstvu u Europskoj uniji održatiministar zdravstva Neven Ljubičić, dok će predsjednik Organizacijskogodbora kongresa Andrija Hebrang govoriti o novim zakonskim odrednicamazdravstvenog sustava, najavljeno je na današnjoj konferenciji zanovinare.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - U zagrebačkom hotelu Westin u četvrtak će se održati Šesti kongres menagementa u zdravstvu na kojem će uvodno predavanje o hrvatskom zdravstvu u Europskoj uniji održati ministar zdravstva Neven Ljubičić, dok će predsjednik Organizacijskog odbora kongresa Andrija Hebrang govoriti o novim zakonskim odrednicama zdravstvenog sustava, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Glavne teme kongresa bit će dosadašnji rezultati i vizija budućnosti hrvatskog zdravstva, problem funkcioniranja nemedicinskih djelatnosti u bolničkom sustavu te nove spoznaje i potrebe u gerontologiji, rekao je predsjednik Hrvatskog društva za rukovođenje i upravljanje u zdravstvu i zdravstvenom osiguranju Stjepan Turek.

Suorganizatori kongresa su Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska gospodarska komora.

Organizacijski odbora smatra da dosadašnjim rezultatima u zdravstvu teško možemo biti zadovoljni jer je sustav potpuno podređen birokratskom neučinkovitom administriranju koje rezultira kroničnim iskazivanjem potreba za dodatnim sredstvima.

Obvezno zdravstveno osiguranje pak, ocjenjuju organizatori kongresa, svedeno je na pasivnu službu ovisnu o kriteriju tekuće politike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙