FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska obilježava 100. obljetnicu Cezanneove smrti

PARIZ, 4. siječnja 2006. (Hina/AP) - Francuska će u povodu 100.obljetnice smrti slikara Paula Cezannea organizirati izložbe ituristička putovanja na kojima će ljubitelji njegova slikarstva moćiupoznati provansalske krajolike.
PARIZ, 4. siječnja 2006. (Hina/AP) - Francuska će u povodu 100. obljetnice smrti slikara Paula Cezannea organizirati izložbe i turistička putovanja na kojima će ljubitelji njegova slikarstva moći upoznati provansalske krajolike.

Središte svih komemoracija bit će Provansa, francuska pokrajina gdje je Cezanne proveo većinu života, priopćilo je ministarstvo kulture najavljujući "Cezanneovu godinu".

Pariški Musee d'Orsay posvetit će slavnom slikaru i njegovu prijatelju Camilleu Pissarrou izložbu koja će biti otvorena od 28. veljače do 28. svibnja.

U obnovljenom muzeju Granet u Aix-en-Provenceu 9. lipnja bit će otvorena izložba 118 Cezanneovih ulja i akvarela pod nazivom "Cezanne u Provansi" koja do 7. svibnja gostuje u washingtonskoj Nacionalnoj umjetničkoj galeriji.

Za ljubitelje Cezanneova slikarstva organizira se nova tura koja će ih provesti kroz krajolike s njegovih slika, a obilazak obuhvaća i Cezanneov atelje te obiteljsku kuću u kojoj je živio gotovo 40 godina.

Cezanne je umro 1906. u dobi od 67 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙