FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adecco kupuje udio u njemačkom DIS-u

CHESEREX, 9. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Francusko-švicarska grupa zaposredovanje pri zapošljavanju Adecco izvijestila je da će kupiti 29posto udjela u njemačkom konkurentu DIS za 636 milijuna eura i daplanira ponuditi otkup preostalih dionica.
CHESEREX, 9. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Francusko-švicarska grupa za posredovanje pri zapošljavanju Adecco izvijestila je da će kupiti 29 posto udjela u njemačkom konkurentu DIS za 636 milijuna eura i da planira ponuditi otkup preostalih dionica.

Tom transakcijom Adecco će postati drugi po veličini operater na njemačkom tržištu agencija za posredovanje pri zapošljavanju radnika s visokom stručnom spremom.

Adecco je priopćio u ponedjeljak da je postigao sporazum s obitelji Paulmann o kupnji njihovih 29 posto udjela u DIS-u po cijeni od 54,50 eura po dionici.

Dodao je da će početkom veljače objaviti ponudu za preostale dionice po istoj cijeni, koja će predstavljati 17 postotnu premiju u odnosu na prosječnu cijenu DIS dionica u razdoblju od tri mjeseca.

Adecco je također priopćio da uprava DIS-a smatra cijenu atraktivnom za dioničare.

Vijest o sporazumu dobro je primljena na švicarskoj burzi, gdje su dionice Adeccoa porasle 4,13 posto na 68,05 švicarskih franaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙