FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Crvenkovski ima 12 milijuna dolara u Švicarskoj?

SKOPLJE, 12. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Makedonije BrankoCrvenkovski u središtu je zanimanja makedonske javnosti zbog sumnje daje na vrhu piramide dužnosnika koji u švicarskim bankama imajumilijunske svote dolara.
SKOPLJE, 12. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski u središtu je zanimanja makedonske javnosti zbog sumnje da je na vrhu piramide dužnosnika koji u švicarskim bankama imaju milijunske svote dolara.

Nakon izbora za predsjednika države Crvenkovski se očitovao da posjeduje samo stan od 70 četvornih metara i 10 tisuća eura u domaćim bankama. No prema pisanju tjednika Fokus, Crvenkovski ima u Švicarskoj gotovo 12 milijuna američkih dolara.

O aferi piše i tjednik Forum koji navodi da i bivši premijer i bankar Hari Kostov ima 350 tisuća dolara te da oko 2.000 makedonskih dužnosnika, političara i poslovnih ljudi ima visoke uloge u švicarskim bankama.

U prošlom broju tjednik Fokus je prvo objavio da predsjednik Branko Crvenkovski u švicarskoj banci American Express bank posjeduje 210.000 američkih dolara, a već u sljedećem broju od ove nedjelje tjednik navodi da je tijekom 2003. i 2004. godine na predsjednikov račun u istoj banci "leglo" 11.986.000 američkih dolara.

Nakon objave prve male svote Crvenkovski je oštro reagirao najavivši tužbu protiv tjednika a državnog javnog tužitelja je pozvao da pokrene sve raspoložive mehanizme kako bi se utvrdilo činjenično stanje i pri tom se odrekao tajnosti bankarskih računa u zemlji i inozemstvu.

No nakon objavljivanja fotokopije bankarskih dokumenata o gotovo 12 milijuna američkih dolara, ni Crvenkovski ni državni tužitelj se nisu oglasili.

Forum je u ponedjeljak objavio da i državni tužitelj Aleksandar Prčevski ima 380 tisuća američkih dolara u istoj švicarskoj banci. Glavni urednik tjednika Fokus Nikola Mladenovski je za dnevni list Vreme u ponedjeljak izjavio da postoje skupine i organizacije koje se bave financijskom špijunažom, a kojima je u interesu da se određeni podaci objave u određenom trenutku.

Makedonska javnost po svim medijima očekuje od Antikorupcijskog povjerenstva i ostalih nadležnih tijela da utvrde istinu o navodnom skrivenom bogatstvu državnih dužnosnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙