FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: navala skijaša i planinara na Sljeme

ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Od 17,40 sati otvorena je cestaprema Sljemenu, koja je zbog velikog broja vozila zatvorena bilazatvorena danas u 14,30 sati, javio je Hrvatski auto klub.
ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Od 17,40 sati otvorena je cesta prema Sljemenu, koja je zbog velikog broja vozila zatvorena bila zatvorena danas u 14,30 sati, javio je Hrvatski auto klub.

Razlog tako velikom "pohodu" Zagrepčana na Sljeme je skijanje, osobito popularno nakon utrke "Snježna kraljica", ali i tradicionalno planinarenje, a kako je žičara postala "usko grlo", na Sljeme se odlazi automobilima, rekao je Hini direktor gradskog poduzeća Sljeme Medvednica Dragutin Žiljak.

"Skijanje je Zagrepčanima postalo nacionalni šport, a uvjeti su sada puno bolji i zbog umjetnoga snijega", rekao je Žiljak.

Pretprošle godine, prije "Snježne kraljice" na Sljemenu je skijalo oko 16.000 skijaša, lani ih je bilo oko 45.000, a ove godine očekuje se da će u tom zimskom športu uživati oko 50.000 skijaša, rekao je Žiljak.

Rekao je da Grad Zagreb već razmišlja o povećanju kapaciteta žičara jer postojeće žičare više ne mogu zadovoljiti potrebe sljemenskih planinara i skijaša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙