FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snježna kraljica - Schild osvojila 60.000 eura

ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Slalom svjetskog kupa skijašica,"Snježna kraljica", koji je održan na zagrebačkom Sljemenu, imao jeuvjerljivo najveći nagradni fond Svjetskog kupa.
ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Slalom svjetskog kupa skijašica, "Snježna kraljica", koji je održan na zagrebačkom Sljemenu, imao je uvjerljivo najveći nagradni fond Svjetskog kupa.

Nagradni fond utrke iznosio je 165.000 eura. Pobjednici Austrijanki Marlies Schild je osim 100 bodova u Svjetskom kupu pripalo i 60.000 eura. Schild je dobila i Kristalnu krunu, koju je dizajnirala Goga Galović iz Hyper Dizajna, a izrađena u poznatoj tvornici kristala iz Rogaške. Njezina sunarodnjakinja Kathrin Zettel je za drugo mjesto dobila 30.000 eura, dok je Janica Kostelić Sljeme napustila bogatija za 15.000 eura. Četvrto mjesto donijelo je osam tisuća eura, peto 6.000, šesto 5.000, sedmo 4.000, osmo 3.000, deveto 2.500, a deseto 2.000 eura. Novčane nagrade dobile su i skijašice do 30. mjesta, s tim da je posljednja 30. dobila 1.000 eura.

Prema procjeni agencije Media Partner, koja je vlasnika međunarodnih TV-prava za Svjetski skijaški kup, i to svih utrka osim austrijskih, sljemensku utrku moglo bi vidjeti oko 250 milijuna gledatelja širom svijeta. Agencija Media Partner je ugovorila prijenos s devet država i Eurosportom, a sveukupno skijanje iz Hrvatske uživo će prenositi 13 televizija. Tako će HRT-ov signal, koji je u ovom slučaju host broadcaster, preuzeti Italija, Švicarska (zbog različitog je govornog područja uključeno više TV kuća), Njemačka, Austrija, Švedska, Francuska, Finska, Slovenija te Srbija i Crna Gora. Ove su godine na "Snježnu kraljicu" došle ekipe pet stranih televizija - Slovenije, Njemačke, austrijskog ORF-a, Švedske i Eurosporta - koje će taj sportski događaj pratiti s lica mjesta. Za slalom je bilo akreditirano oko 450 novinara, te još 150 tehničkog osoblja televizija

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙