FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljeme spremno za FIS utrku "Trofej Snježne kraljice 2006."

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Staza na Sljemenu, ali i svi ostalisadržaji za organizaciju FIS slalomske utrke Svjetskog kupa su većdanas spremni i nema nikakve sumnje da će 5. siječnja najboljeslalomašice svijeta na Sljemenu imati najbolje uvjete za natjecanje,izjavio je danas na konferenciji za novinstvo presjednik Hrvatskogskijaškog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora utrke SrećkoFerenčak.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Staza na Sljemenu, ali i svi ostali sadržaji za organizaciju FIS slalomske utrke Svjetskog kupa su već danas spremni i nema nikakve sumnje da će 5. siječnja najbolje slalomašice svijeta na Sljemenu imati najbolje uvjete za natjecanje, izjavio je danas na konferenciji za novinstvo presjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora utrke Srećko Ferenčak.

Direktor Organizacijskog odbora Vedran Pavlek rekao je da je prošlogodišnja utrka na Sljemenu dobila najviše ocjene od čelnika Međunarodne skijaške federacije (FIS) koji su Sljemenu u 2008. godini dodijelili i organizaciju slalomske utrke Svjetskog kupa za muškarce. Po riječima Pavleka organizacija ovogodišnje utrke koštat će 22 milijuna kuna, a 65 posto tih sredstava osiguran je prodajom TV prava i sponzorstvima, dok je preostalih 35 posto dao Grad Zagreb i Vlada Republike Hravatske.

"Ovogodišnja utrka, slučajno se poklopila s proslavom Janičina 24. rođendana i to je još jedan razlog da na Sljeme, kao i lani, dođe više od 20.000 ljudi, za koje su osigurani brojni zabavni sadržaji", naglasio je Pavlek.

Start prve slalomske vožnje na "Crvenom spustu" započet će u u 15,15, a druge u 18,15 sati. Autobusi ZET-a gledatelje će početi voziti sa Mihaljevca i Stubičkih toplica već od 9 sati, a zadnji povratak sa vrha Medvednice planiran je u 24,00 sata.

Cijeli spektakl sa Sljemena pratit će Hrvatska televizija sa čak 25 kamera, od kojih će jedna biti na vrhu sljemeneskog tornja, a druga u helikopteru MUP-a.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj ne očekuju posebne poteškoće u prometu, jer će natjecatelje, novinare i službene osobe na Sljeme voditi sa organiziranim konvojima, a o posebnoj regulaciji prometa za podsljemensko područje građani će biti naknadno informirani.

Hrvatska bi na utrci mogla imata čak šest natjecateljki, jer osim stalnih članica naše "A" reprezentacije Janice Kostelić, Nike Fleiss i Ane Jelušić, pravo nastupa imaju i članice "B" reprezentacije Matea Ferk i Yvonne Schnock, dok će se za 15-godišnju Sofiju Novoselić zatražiti posebna dozvola FIS-a.

Očekuje se da će događaj pratiti i 400 novinara iz tiska, radia i televizije, a TV signal su otkupile gotovo sve vodeće skijaške zemlje Europe, i to je uz osiguranje 100 skijaših dana najveća promidžba našeg glavnog grada i najveća potvrda da novac uložen na uređenje Sljemena nije uzulud potrošen, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙