FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klizanje: Idora Hegel vodi

ZAGREB, 7. siječnja 2006. (Hina) - Prvog dana prvenstva Hrvatske uumjetničkom i sinkroniziranom klizanju na programu su bili kratkisastavi.
ZAGREB, 7. siječnja 2006. (Hina) - Prvog dana prvenstva Hrvatske u umjetničkom i sinkroniziranom klizanju na programu su bili kratki sastavi.

Posebno je oduševila Idora Hegel naša najbolja seniorka koju od 16. do 22. siječnja očekuje i nastup na Europskom prvenstvu u Lyonu. Imponirala je njezina sigurnost i mirnoća te se odmah vidjelo kako je u vrlo dobroj formi pred tako važno natjecanje i ova 22-godišnja klizačica nikad nismo je vidjeli u boljem izdanju.

Bilo je zanimljivo pratiti i nastupe naših juniora i juniorki budući da nacionalni prvaci u obje konkurencije bore se za nastup na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Ljubljani.

Kod juniorki povela je Željka Krizmanić koja također uz Idoru putuje u Francusku. Bila je sigurnija kod skokova od Marie Dikanović no bodovne razlike su male i zato će biti zanimljivo pratiti natjecanja u slobodnom programu.

Kod juniora najbolji je Boris Martinec, treći putnik za Europsko prvenstvo dok je Josip Gluhak odmah iza njega. U vodstvu je gost iz Slovenije Luka Čadež. Kod mlađih juniorki Monija Aleksić je u vodstvu, ali Ema Lipovčak prati je bodovno u stopu.

S novim, vrlo efektnim kratkim sastavom pokazale su i svoju formu seniorska reprezentacija Hrvatske u sinkroniziranom klizanju. Ove godine u znatno pomlađenom sastavu a i njih uskoro (18. siječnja) očekuje vrlo važan nastup na jakom međunarodnom natjecanju u Engleskoj. Po prvi puta na prvenstvu Hrvatske sudilo se po novom sustavu za koji je Savez Hrvatske nabavio prošle godine i potrebnu opremu.

Rezultati:

seniorke nakon kratkog programa: 1. Hegel 51.94 boda, 2. Pozojević 23.28,

juniorke: 1. Krizmanić 37.99, 2. Dikanović 31.17, 3. Vugec 29.56 itd.

mlađe juniorke: 1. Aleksić 20.70, 2. Lipovčak 20.12, 3. Zec 18.88 itd.

kadetkinje B: 1. Mudri, 2. Mraović, 3. Runje itd.

seniori nakon kratkog programa: 1.Ostojić (Slo) 43.66,

juniori: 1.Čadež (Slo) 38.02, 2. Martinec 32.39, 3.Gluhak 31.71 itd.

kadeti A: 1. M.Blagojević, 2. B.Blagojević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙