FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: episkop Lukijan predvodio liturgiju

OSIJEK, 7. siječnja 2006. (Hina) - Svečano božićno liturgijsko slavljeu osječkoj pravoslavnoj crkvi Uspenija Presvete Bogorodice predvodioje osječko-poljski i baranjski episkop Lukijan.
OSIJEK, 7. siječnja 2006. (Hina) - Svečano božićno liturgijsko slavlje u osječkoj pravoslavnoj crkvi Uspenija Presvete Bogorodice predvodio je osječko-poljski i baranjski episkop Lukijan.

Čestitajući Božić pravoslavnim vjernicima, episkop Lukijan je istaknuo da je na "na prostorima gdje oduvijek zajedno živimo" najveća vrijednost mir. Pozvao je vjernike da u svojim srcima pronađu ljubav prema bližnjemu jer je to najveće poslanje rođenog Isusa.

Nakon liturgijskoga slavlja - u domu osječkoga paroha, protojereja stavrofora Ratomira Petrovića na objedu su bili i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo i predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Branimir Glavaš, koji su bili i u crkvi.

Episkop Lukijan istaknuo je kako ga veseli što je u Osječko-baranjskoj županiji uspostavljen iskren ekumenski dijalog jer, dodao je, "Bog je jedan, a Pravoslavna i Katolička crkva su sestrinske crkve".

U osječko-poljskoj i baranjskoj eparhiji danas su u pravoslavnim crkvama održana liturgijska slavlja, a Božić se tradicionalno proslavlja obiteljski, uz blagovanje i okićeni badnjak, hrastovo drvce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙