FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mitropolit Jovan predvodio bogoslužje

ZAGREB, 6. siječnja 2006. (Hina) - Mitropolit zagrebačko-ljubljanski icijele Italije Jovan Pavlović večeras je, zajedno sa svećenicimaSrpske pravoslavne crkve, u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebupredvodio bogoslužje s posvećenjem badnjaka.
ZAGREB, 6. siječnja 2006. (Hina) - Mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije Jovan Pavlović večeras je, zajedno sa svećenicima Srpske pravoslavne crkve, u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu predvodio bogoslužje s posvećenjem badnjaka.

U prigodnoj poruci mitropolit Jovan podsjetio je da je Božić, dan Kristova rođenja, velika radost, spasenje za cijeli ljudski rod.

Vjernicima je poželio da Badnjak proslave u velikoj radosti, u miru, međusobnom poštovanju i razumijevanju. Osobito je istaknuo mir među ljudima kroz rođenje Krista u svetoj betlehemskoj noći.

"Božić je za sve vjernike najljepši i najbogatiji blagdan. Kristovo rođenje obogatilo je ljudsku misao, a svake godine kroz Božić obnavljamo lijepe božićne običaje slaveći tako novorođenog Krista", rekao je mitropolit. Poručio je vjernicima da Boga stave iznad svega i da žive po Kristovu životu jer će jedino tako pridonijeti miru, slozi i ljubavi.

Iza nas su, dodao je, teške godine koje su obilježile mnogobrojne žrtve. Zahvalio je za čestitke predstavnicima Katoličke crkve i visokim državnim dužnosnicima.

Na kraju večerašnje poruke poželio je da se u domove vrati svetost kršćanskog života, mir, da Crkva slobodnije vrši svoju misiju, da se ljepota i blagdan Božića očituje i kroz rađanje djece, pri čemu je istaknuo da su djeca najveći Božji dar.

Proslava Badnjaka završila je tradicionalnim pozdravom: "Mir Božji, Hristos se rodi."

Mitropolit Jovan predvodit će sutra, na Božić, u 9,30 sati u crkvi Preobraženja Gospodnjega svečanu arhijerejsku liturgiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙