FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umirovljenica tuži Berlusconija zbog lažnih obećanja

RIM, 6. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Jedna 78-godišnja Talijankatužila je premijera Silvija Berlusconija zato što joj mirovina nijenarasla iako je on tako obećao uoči izbora prije pet godina.
RIM, 6. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Jedna 78-godišnja Talijanka tužila je premijera Silvija Berlusconija zato što joj mirovina nije narasla iako je on tako obećao uoči izbora prije pet godina.

Te 2001. kad je predvodio oporbu desnoga centra, Berlusconi je u televizijskome talk-showu najavio da će u slučaju izborne pobjede, a na temelju svoga "ugovora s Talijanima" mirovine povećati na najmanje 516 eura.

Berlusconi je te godine dobio izbore, ali Ida Severini, umirovljenica iz gradića blizu Rima i dalje prima mirovinu od 378 eura.

Za Corriere della Sera rekla je kako je 2001. glasovala za Berlusconija, zbog obećanja o povećanju mirovina, i sada traži da joj on objasni zašto to obećanje nije ispunio.

Antonio Di Pietro, nekadašnji sudac koji je postao oporbeni političar i čija stranka podržava pravnu bitku Ide Severini, kaže za novine da se Berlusconi 28. veljače mora pojaviti pred sucem u Rimu "jer nije ispunio obećanje javnosti".

"Ili se prije pet godina Berlusconi šalio, ili je njegov ugovor s Talijanima ozbiljna stvar. Ako je to bilo prazno obećanje, glasači će shvatiti da mu ne smiju vjerovati. Ako je to bila ozbiljna stvar, onda je pravo da na to pitanje odgovori pred sudom", kaže Di Pietro.

Talijani 9. travnja izlaze na opće izbore, a ankete predviđaju Berlusconijev poraz.

Na pitanje hoće li ipak glasovati za Berlusconija, Ida Severini rekla je: "Ako mi da mojih petsto eura, hoću".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙