FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi oslobođen optužbe jer čin više nije kazneno djelo

RIM, 27. prosinca 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconioslobođen je na prvostupanjskom sudu u Milanu optužbi za lažnu bilancui lažne potvrde jer to više nije kazneno djelo, objavili su u utoraksuci u Milanu.
RIM, 27. prosinca 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi oslobođen je na prvostupanjskom sudu u Milanu optužbi za lažnu bilancu i lažne potvrde jer to više nije kazneno djelo, objavili su u utorak suci u Milanu.

Riječ je o tzv. procesu All Iberian, nazvanom po imenu off-shore društva, koje je upotrebljavala Berlusconijeva tvrtka Fininvest, i preko kojeg su nezakonito financirane stranke, prije svih Socijalistička stranka, pokojnog premijera Bettina Craxija. Oslobođeni su, osim Berlusconija, i Giancarlo Foscale, Ubaldo Livolsi i Alfredo Zuccotti.

Sadašnji većinski desni centar, premijera Berlusconija, donio je zakon kojim se kao kazneno djelo ukida predstavljanje lažne bilance. Kako to više nije kazneno djelo, nije se mogao nastaviti proces započet polovicom devedesetih godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙