FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi odbio dati iskaz istražnim sucima

MILANO, 29. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Milanski istražni sucipozvali su talijanskog premijera Silvija Berlusconija na ispitivanje uistrazi o tome je li pokušao podmititi svjedoka u sudskom procesu zaprijevaru u koju je upletena Berlusconijeva tvrtka Fininvest, no on seodbio pojaviti na sudu, rekli su sudski izvori u četvrtak.
MILANO, 29. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Milanski istražni suci pozvali su talijanskog premijera Silvija Berlusconija na ispitivanje u istrazi o tome je li pokušao podmititi svjedoka u sudskom procesu za prijevaru u koju je upletena Berlusconijeva tvrtka Fininvest, no on se odbio pojaviti na sudu, rekli su sudski izvori u četvrtak.

Berlusconijev odvjetnik Niccolo Ghedini izjavio je da je vijest da je Berlusconi ovog mjeseca bio pozvan na sud odgovarati na pitanja tužitelja, koju je milanski Corriere della Sera u četvrtak objavio na naslovnici, puštena kao dio političke taktike protiv Berlusconija pred izbore koji će se održati u proljeće.

Prema talijanskom zakonu, tužitelji mogu pozvati neku osobu da odgovara na njihova pitanja, ali ta osoba ima pravo ne odazvati se njihovom pozivu.

Tužitelji od ožujka istražuju je li Berlusconi ponudio novac britanskom odvjetniku Davidu Millsu kako bi ga spriječio da iznese pojedinosti o svojim poslovima s Berlusconijevim medijskim carstvom, tvrtkom Mediaset. Mills je porekao da je prekršio zakon, a njegov odvjetnik nije bio dostupan za komentar.

Poziv na ispitivanje obično se upućuje na kraju sudske istrage, a list Corriere della Sera piše da bi istražni suci istragu mogli zaključiti sljedećeg mjeseca i zatražiti od suca da pokrene sudski postupak protiv osumnjičenih.

Corriere della Sera, pozivajući se na navodnu optužnicu, piše da je "po nalogu Berlusconija" najmanje 600 tisuća dolara 1997. menadžer Berlusconijeve tvrtke Fininvest Carlo Bernasconi uplatio na švicarske račune odvjetnika Davida Millsa, kako bi tijekom svjedočenja u istragama oko tvrtke Fininvest, "dao lažnu izjavu, negirao istinu ili prešutio sve ili dio činjenica s kojima je upoznat".

Mills je dao izjavu pred sudom u Milanu 20. studenog 1997. u procesu protiv Fininvesta za korumpiranje financijske policije, i u procesu All Iberian (naziv računa u Švicarskoj), u kojem je Berlusconi bio optužen za ilegalno plaćanje Socijalističke stranke Bettina Craxija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙