FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska: Petero poginulo u prometu

ZAGREB, 25. prosinca 2005. (Hina) - Petero osoba je poginulo u 240prometnih nesreća koje su se dogodile tijekom Badnjaka i božićnogjutra zbog neprilagođene brzine vozila, osmero je zadobilo teške, ačetrdesetero lakše tjelesne ozljede, izvijestio je u nedjeljuglasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.
ZAGREB, 25. prosinca 2005. (Hina) - Petero osoba je poginulo u 240 prometnih nesreća koje su se dogodile tijekom Badnjaka i božićnog jutra zbog neprilagođene brzine vozila, osmero je zadobilo teške, a četrdesetero lakše tjelesne ozljede, izvijestio je u nedjelju glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Zbog neprilagođene brzine u subotu ujutro u Zagrebu je smrtno stradao 20-godišnji vozač automobila. Na državnoj cesti iznad Promajne, u noći sa subote na nedjelju je smrtno stradao 38-godišnjak. Neprilagođena brzina bila je uzrok smrti jednoga dvadesetogodišnjaka u Staševici kod Ploča, a u Sisku 58-godišnjeg biciklista na kojeg je naletio vozač s neregistriranim vozilom i bez vozačke dozvole. I na cesti Split-Klis je u nedjelju ujutro u sudaru dvaju automobila jedna osoba smrtno stradala, a dvije su teško ozlijeđene.

Ministarstvo unutarnjih poslova i policija pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa te da imaju na umu kako upravljajući motornim vozilom u svojim rukama imaju svoj, ali i tuđe živote.

Prometna policija tijekom blagdana pojačano će nadzirati sve prometnice u državi, međutim, bez savjesnoga upravljanja vozilima svih sudionika u prometu, prometna policija ne će moći spriječiti ovako tragične posljedice, izjavio je glasnogovornik MUP-a Mehun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙